_81A0355_81A0090_81A0130Jami_istuu_800CycleHillapuu_800CycleHillajaJollasangyssa_800Cycle_81A0282Veeti_istuu_800CycleRebeccakonttaa_800Cycle_81A0471_81A9779

Gymi Furniture – muunneltavia huonekaluja kotiin ja julkisiin tiloihin

Gymi Furniture on suomalainen toiminnallinen kalustesarja. Kalusteiden selkeälinjainen design jatkaa skandinaaviperinteitä, ja toiminnallisuus sekä muunneltavuus noudattavat tämän päivän trendejä. Kalustesarjan on suunnitellut Christina Nurmi, joka on halunnut tuoda uutta näkökulmaa lasten sisustukseen.

Pari vuosikymmentä lasten liikunnan parissa työskennellyt Christina Nurmi päätyi  suunnittelemaan toiminnallisia huonekaluja halutessaan tuoda liikkeen sinne, missä lapset päivittäin ovat: niin koteihin ja lastenhuoneisiin kuin julkisiin tiloihin kuten päiväkoteihin ja kouluihin.
”Lapset ovat lähellä sydäntäni, ja olen tehnyt intohimoisesti työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen jo pitkään. Vuodesta 2008 lähtien olen pyörittänyt perustamaani Gymiä, lasten ja nuorten kuntoklubia, ja ohjannut lapsia ja nuoria liikuntataitojen opettelun pariin.”

”Ihminen on vieraantunut luonnollisesta tavasta liikkua ja voida hyvin. Lapsi liikkuu luonnostaan ja oppii liikunnallisia taitoja, jos hänen annetaan liikkua ja kokeilla, juosta, hyppiä, tasapainoilla, kiivetä, roikkua, heilua ja temppuilla, toistaa liikettä. Meidän aikuisten tehtävä on luoda sellainen ympäristö, missä aktiivinen elämäntapa on mahdollista.
Nyt haluan tuoda liikkeen ilon myös koteihin, päiväkotiin ja kouluun. Gymi Furniture on toiminnallinen kalustesarja, jonka myötä luonnollinen liike ja leikki voivat jatkua ohjatun jumppatunnin jälkeenkin. Haluan kalusteiden palvelevan pitkään, siksi ne on valmistettu aidosta puusta”, kertoo Christina Nurmi, Gymin perustaja sekä Gymi Furniture -kalustesarjan pääsuunnittelija.
Christina on monelle tuttu Pikku Kakkosen aamujumppaohjaajana ja Gymi Lasten ja nuorten kuntoklubin perustajana. Hän on ohjannut tuhansia lapsia liikunnan ja taitojen oppimisen ihmeelliseen maailmaan ja aiemmin toiminut myös telinevoimisteluvalmentajana.

”Gymi Furniture -kalusteiden tarina alkoi omilla Gymi-saleillamme, kun tuntui, ettei mistään löytynyt tarpeeksi toimivia ja laadukkaita telineitä ja välineitä. Lisäksi huomasimme asiakkaiden haluavan koteihinsa milloin mitäkin Gymillä olevaa välinettä ja kuulimme lasten leikkivän Gymiä kotona. Oli kai aika ottaa vinkistä vaari. Tarvitaanhan näitä kalusteita juuri sinne, missä vietämme suurimman osan ajastamme – kotiin, päiväkotiin, kouluun ja työpaikoille. Sillä luonnollista liikettä tarvitaan joka ikinen päivä.”

Uusien kalusteiden haluttiin olevan turvallisia, kestäviä ja käytännöllisiä mutta myös hyvännäköisiä. Niiden uskottiin motivoivan lapsia luonnolliseen liikkeeseen ja taitojen oppimisen pariin sekä aktivoivan arkea. Gymi Furniture -kalustesarja on ansaitusti saanut Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -tunnuksen. Tuotteet on myös valmistettu Suomessa. Tärkeitä arvoja tuotteiden valmistuksessa ovat myrkyttömyys, muunneltavuus ja pieni hiilijalanjälki.

Gymi Furniture –toiminnallisiin kalusteisiin kuuluvat tällä hetkellä jatkettava puolapuusänky, puolapuukerrossänky (jatkettava), puolapuuparvi, erikokoiset boksit, aisat, tikkaat, puolapuut ja lankut. Vastaiskuna kertakäyttökulttuurille muotokieleltään selkeästä kalustesarjasta tuli sellainen, joka sopii joka kotiin ja säilyy sukupolvelta toiselle.

Gymi Furniture – Designilla saa leikkiä!

Katso Gymi Furniture –VIDEO.


Huonekalu aktivoi lasta – sänky on levon paikka

Mitä jos lastenhuone olisi vähän erilainen kuin mihin vuosikymmeniä on totuttu? Mikä on uusi trendi? Että designilla saakin leikkiä? Tarvitaanko kirjoituspöytää lastenhuoneessa mihinkään? Meidän mielestä ei, koska piirustus- ja kirjoitustyöt voi tehdä lankun ääressä, keittiössä tai vaikkapa lattialla.

Toiminnalliset kalusteet aktivoivat arkea. Gymi Furniture –kalusteita yhdistelemällä saadaan monipuolisia liikuntavälineitä, jotka toimivat eri-ikäisten lasten leikeissä ja nuortenkin treenissä. Samalla kalusteet toimivat myös sänkynä, pöytänä, jakkarana ja vaaterekkinä. Materiaaliksi valittu aito puu luo lämpöä ja pehmeyttä sisustukseen.

Laadukkaista materiaaleista EU-standardien mukaisesti Suomessa valmistetut myrkyttömät Gymi Furniture -kalusteet mahdollistavat luonnollisen liikkeen ja liikkumisen taitojen harjoittelun pienessäkin tilassa, jopa omassa huoneessa. Toisaalta isommasta määrästä kalustesarjan osia saadaan rakenneltua vaikka mitä temppu- ja parkourratoja. Liikkuessaan lankuilla, puolapuilla ja aisoilla lapsi automaattisesti tai pienellä ohjauksella liikkuu niin jalkojensa kuin käsiensäkin varassa, tekee karhukävelyä, apinakävelyä, rapukävelyä, hyppää käsien varaan ja kiipeää puolia pitkin ylös ja alas. Temppuilu lankuilla tai vielä kapeammilla aisoilla kehittää kehonhallintaa ja tasapainotaitoa. Hyvä motoriikka ennaltaehkäisee tapaturmia. Temppuillessaan lapsi oppii luottamaan omiin kykyihinsä, jolloin myös itseluottamus ja itsetunto kasvavat. Sanomattakin on selvää, että lisäämällä luonnollista liikettä, myös keskittymiskyky paranee ja kognitiiviset kyvyt kehittyvät. Lasten lisäksi kalusteilla pääsee kuntoilemaan myös aikuiset. Kalusteet on myös helppo koota pois ja laittaa syrjään tarvittaessa.

Katso VIDEO.

Gymi Furniture on vuoden 2020 GESS Dubai voittaja sarjassa Best Product to Promote Health, Fitness and Sports in the Classroom.


Miten Gymi Furniture puolapuusängyt ja muut huonekalut toimivat – kuuluvatko puolapuut joka kotiin?

Gymi Furniture -kalusteet elävät kanssasi elämäsi muutosten mukana. Kotona ne muuntuvat perheen tarpeiden mukaan, ja kalustesarjan osia voi kerätä pikkuhiljaa. Massiivikoivusta valmistettu puolapuusänky on jatkettava, joten se kestää pinnasängyn jälkeen koko lapsuuden ja nuoruuden ja vaikka aikuisuudenkin. Jatkettava sänky muuttuu lisäsängyllä puolapuukerrossängyksi, kun perhe kasvaa. Bokseista, lankuista, tikkaista ja aisoista saadaan legomaisesti rakenneltua temppuratoja, treenipaikkoja ja eri-ikäisten lasten leikkeihin sopivia kokonaisuuksia.

Puolapuut ovat kaunis sisustuselementti ja kuuluvat joka kotiin – ja työpaikalle, päiväkotiin ja kouluun. Gymi Furniture -puolapuut ovat suunniteltu niin, että ne ne mahdollistavat mahdollisimman monipuolisen harjoittelun. Pyöreä puolan muoto niin puolapuissa kuin sängyissä sekä tiheä puolaväli  takaavat miellyttävän otteen ja turvallisen kiipeilyn myös pienemmille kiipeilijöille.

Kalustesarjan pääelementit ovat puolapuusängyt (jatkettava sänky, jatkettava kerrossänky ja parvisänky), boksit, lankut, aisat, tikapuut ja puolapuut. Näitä elementtejä yhdistelemällä saadaan toimivia kalusteita niin perusarkeen kuin liikuntaan. Aisoista ja bokseista tai puolapuista voi koota joko rekin tai nojapuut, ja lankku toimii puomina, penkkinä, liukumäkenä, kirjoituspöytänä tai parkour-kaiteena. Lankkuja, tikapuita ja aisoja kiinnitetään puolapuihin, sängyn puoliin ja bokseihin, ja näin rakennetaan erinäköisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat erilaisia käyttötarkoituksia. Kun huoneessa on puolapuut, voimistelurekki, nojapuut (kaksi puuaisaa rinnakkain), puomi ja parkour-kaide, niin oma mielikuvitus on enää rajana liikkeelle – mahdollisuuksia on yllinkyllin.

VIDEOLTA näet, kuinka osia kootaan kiinni toisiinsa.


Lasten sänky ja pöytä – puolapuu- ja parvisänky ihastuttavat ja liikuttavat

Gymi Furniture -toiminnalliset kalusteet korvaavat perinteiset lasten huonekalut. Jatkettavassa ja kerrossängyksikin muuntuvassa sängyssä on jo itsessään puolapuut molemmissa päissä, samoin vuonna 2017 lanseeratussa parvisängyssä. Kun lankku kiinnitetään toisesta päästä sängyssä oleviin puoliin ja toisesta päästä boksiin, tulee lankusta pöytätaso, missä koululainen voi tehdä läksyt joko luonnollisessa asennossa (risti-istunnassa, kyykyssä tai polvillaan) istuen, jumppapallon päällä tasapainoillen tai tasapainolaudan päällä seisten. Bokseja voidaan koota päällekkäin, jolloin esimerkiksi sängyn ja boksien väliin aseteltu lankku tai aisa saadaan korkeammalle. Aisa voi toimia niin leuanveto- kuin jopa vaaterekkinä.

Kalusteita saa valkolakattuna (puunvärisenä) ja valkoisena (kannattaa muistaa, että valkoinen maali erittäin herkkä kolhuille). Kalusteita on mahdollista tilata myös käsittelemättöminä ja päättää pintakäsittelystä ja väristä itse.

Gymi Furniture puolapuusänky on Vuoden 2016 Liikuntatuote -kisan yleisöäänestyksen voittaja!

Tarkemmat tuotetiedot löytyvät Gymi Shop –verkkokaupasta. Tervetuloa ostoksille!


Julkisen tilan kaluste

Kestävyytensä ja monikäyttöisyytensä vuoksi Gymi Furniture –kalusteet toimivat erinomaisesti julkisten tilojen kalusteina. 

Gymi Furniture on vuoden 2020 GESS Dubai voittaja sarjassa Best Product to Promote Health, Fitness and Sports in the Classroom.

Gymi Furniture -kalusteet sopivat erinomaisesti päiväkotiin ja kouluun .- niin luokkatiloihin, auloihin kuin liikuntasaleihin. Kalusteet mahdollistavat opetussuunnitelman mukaisen motoristen taitojen opetuksen ja muuntuvat helposti toiminnallisen opetuksen tarpeisiin lankun toimiessa pöytänä eri tasoissa. Lisäksi niitä voidaan käyttää aamu- ja iltapäiväkerhoissa tai taukojumpissa. Kalusteet on testattu eri-ikäisille tytöillä ja pojilla. Ne saavat vähänkin aktiiviset lapset liikkeelle. Kokonaisuuksia on helppo muunnella arjen toimien keskelläkin.

Kouluja ja muita julkisia tiloja varten kalusteista löytyy myös isommat mallit, joita ei tällä hetkellä löydy verkkokaupasta. Koska Gymi Furniture –kalusteet ovat myös liikuntaan sopivia välineitä, sopivat ne luonnollisesti liikuntasaleihin esimerkiksi seura- tai yritystoiminnassa, mm. urheiluopistoihin, hotelleihin, kauppakeskuksiin, leikkinurkkauksiin. Kalusteista kootaan helposti erilaisia kokonaisuuksia, missä motoristen taitojen harjoittelu ja kehonpainoharjoittelu joko vapaaharjoitteluna tai ohjatusti on luonnollista ja hauskaa. Se on leikkiä!

Näin aikuisetkin pääsevät käyttämään kalusteita: VIDEO.

Kun suunnittelet toiminnallisen ja aktiivisen oppimisympäristön ratkaisuja tai muuta julkista tilaa, niin olethan yhteydessä. Autamme mielellään tilasuunnittelussa ja suosittelemme sopivia ratkaisuja. Tarjoamme kalusteoston yhteydessä myös TAITOO® -tilauskoulutusta.

Käy kurkkaamassa videolta, miten kalusteemme voivat toimia koulumaailmassa!

Voit tilata kalusteita myös Lekolarilta ja Tevellalta.

Meille voi lähettää sähköpostia osoitteeseen: shop@gymi.fi 

* Suomessa pääset tutustumaan Gymi Furniture -kalusteisiin Gymeillä Helsingissä ja Espoossa. Myös kouluvierailuja on mahdollista järjestää. Olemme auki sopimuksen mukaan.