sininenparkour_cyclekärrynpyöräChristinajaMikaelCycleVeetikivillaLillipojatpuolapuilla_cyclepojat_cycletytot_cycleLunarenkailla_cycle
Slogan

                 

Gymi – lasten ja nuorten oma kuntoklubi

Mitä on lasta ja nuorta innostavan ja motivoivan liikuntakonseptin takana?

Gymi on suomalainen lasten ja nuorten liikuntakonsepti, joka aloitti toimintansa vuonna 2008 Helsingin Kampissa. Kun Gymi perustettiin, halusivat perustajat Christina Nurmi, Oona Kivelä ja Marianne Petrell järjestää lasten liikuntaharrastuksen täysin muista toimijoista poikkeavalla tavalla – lapsi, terveys ja hyvinvointi keskiössä. Yrityksen arvojen mukaisesti panostettiin saliin, välineisiin ja pedagogiikkaan. Gymin toimintaympäristö on ainutlaatuinen ja motivoiva; Gymillä harjoittelee salissa yksi ryhmä kerrallaan; lapsiryhmän koko on hallittu; tunnit ja koko vuosi on suunniteltu lapsen ja nuoren kehitys huomioiden motivoivasti ja painottaen motoristen taitojen sekä liikunnallisten ominaisuuksien kehittämistä. Puhtaaseen, innostavaan ja turvalliseen toimintaympäristöön panostamalla halutaan luoda harjoitusrauha, missä kaikilla on mukava treenata omalla tasollaan ja omien tavoitteiden mukaisesti.  Aitous, luonnollisuus, inhimillisyys, järki ja sydän ohjaavat toimintaamme, missä luonnollinen liike, hengittäminen ja ihmisten välinen kanssakäyminen ovat keskiössä. Pehmeä huopalattia ja erilaiset pehmeät moduulit toimivat niin äänieristeinä kuin iskunvaimentajina. Kasvuiässä on tärkeää, että hypyt tehdään pehmeillä alustoilla vähentäen näin erilaisia rasitusvammoja. Treenirauha luodaan myös yhteisillä säännöillä, mistä Gymi-ope yhdessä gymiläisten kanssa pitää kiinni.

Gymi-tunnit ovat monipuolinen sekoitus motoristen taitojen ja tasapainotaitojen harjoittelua, sosiaalisten taitojen harjoittelua ja itsetunnon kehittämistä, terveiden elintapojen opettelua mutta samalla Gymi Warrior -rataa, voimistelua, parkouria, freerunningia, ilma-akrobatiaa, sirkusta ja joogaa – täydellinen liikuntaharrastus lapselle!

Gymin toimintaa pyörittää suomalainen perheyritys. Vuonna 2020 Gymejä on Suomessa Helsingissä (kauppakeskus Redissä Kalasatamassa) ja Espoossa (Suurpellon keskuksessa). Gymi-tunteja pidetään myös Valkeakoskella Norlandian Päiväkoti Woltissa ja Torniossa Mind Body Yoga -kuntokeskuksessa. Lisäksi Gymejä on avattu myös Ruotsissa. Uusi urbaani treenialue Gymi Roof – parkour ja freerunning alue löytyy Gymi Redistä Helsingin Kalasatamasta. Tällä hetkellä Helsingin ja Espoon Gymeille haetaan jatkajaa.

Parkouria, Gymi Warrioria, ninjapotkuja, voimistelua, temppujumppa, sirkusta, ilma-akrobatiaa, jooga vai street workoutia?

Onneksi ei tarvitse valita! Gymi tarjoaa monipuolista ohjattua liikuntaa kaikenikäisille (0-99v) lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Painotamme motoristen taitojen oppimista strukturoidusti mutta mukavan rennossa ilmapiirissä antaen tilaa kunkin yksilön omalle kehitystahdille. Meillä treenataan oman kehon painolla ja pilke silmäkulmassa. Gymillä harrastetaan taaperojumppaa, temppurataa, telinevoimistelua, parkouria, sirkusta, joogaa, street workoutia ja akrobatiaa. Kaikkea tätä Gymi®-tunneilla. Yli 7-vuotiaille on Gymi-tuntien lisäksi ns lajitunteja eli mm. Gymi Parkour-, Gymi Gymnastics- (telinevoimistelua) ja Gymi Circus&Acro -tunteja. Alle kouluikäisten tunneilla ”matkustetaan ympäri maailmaa” eli mielikuvat vievät meidät kolmen viikon jaksoissa erilaisiin liikkeisiin ja harjoitteiseen; myös kouluikäisten ja aikuisten tunneilla teemat ja painotukset vaihtelevat kolmen viikon välein. Jos telinevoimistelu on monipuolinen laji, niin Gymi-treeni on vielä monipuolisempi, sillä erilaisilla telineillä temppuilun ja tasapainoilun lisäksi treenissä on mukana myös mm joogaliikkeitä ja välineiden (kuten pallot tai sirkusvälineet) käsittelyä.

Gymin tunnit ovat iän ja kehitystason mukaisesti suunniteltuja, ja tunnit toteutetaan yhteisen opetussunnitelman eli käsikirjan mukaan. Herkkyyskausien mukainen harjoittelu, kehitysvaiheen mukainen motivointi ja taitojen opettelu vaiheittain oikeassa järjestyksessä takaavat oppimisen sekä positiivisen kokemuksen. Gymin tunneilla harjoitellaan tasapainotaitoja ja motorisia taitoja sekä kehitetään liikunnallisia ominaisuuksia, jotka luovat pohjaa aktiiviselle elämäntavalle. Taitojen karttuessa kannustavassa ilmapiirissä myös itsetunto ja itsetuntemus kehittyvät. Tasapainotaitojen kehittyessä luodaan pohjaa myös kognitiiviselle oppimiselle. Kilpailemisen sijaan Gymillä painotetaan yksilöllistä kehitystä, sisäisen motivaation synnyttämistä, ryhmässä toimimista, terveyttä, taitojen opettelua niin fyysisesti kuin henkisesti, sosiaalisesti ja emotionaalisesti turvallisessa ympäristössä sekä liikunnan iloa. Gymillä harjoittelu on hauskaa!

Gymillä harjoitellaan sopivan kokoisissa ryhmissä, mikä takaa ohjaajan huomion jokaiselle sekä mukavan harjoitusilmapiirin. Gymi-tunneilla ei jonoteta, vaan harjoitellaan koko tunti. Gymin ainutlaatuinen saliympäristö, telineet ja välineet sekä osaavat ohjaajat takaavat omalta osaltaan monipuolisen ja hauskan liikuntatunnin. Vaikka tunnit on suunniteltu ja tunneilla edetään opetussuunnitelman mukaisesti, jätetään tilaa luovuudelle ja luonnolliselle liikkeelle. Gymillä temppuja ja taitoja opitaan takuuvarmasti – rennolla asenteella!

Tunneillemme voi osallistua kertaluontoisesti, mutta varaamalla paikan koko kaudelle varmistaa paikkansa ryhmissä. Säännöllisen harrastamisen lisäksi järjestämme koululaisten päiväleirejä, synttäreitä, polttareita, yksityistunteja, TYKY-päiviä sekä räätälöityjä tunteja ja kursseja seuroille, päiväkodeille, kouluille, yhdistyksille ja yrityksille. Vuokraamme mahdollisuuksien mukaan tiloja myös mm. kuvauksiin, kokouksiin, kouluille toiminnallisen opetuksen järjestämiseen tai muihin yksityistilaisuuksiin.

Autamme mielellään uusia innokkaita franchise-yrittäjiä avamaan oman Gyminsä. Uudet Gymi -kalusteet ja lisenssitunnit tekevät Gymin tunnit mahdolliseksi myös päiväkoti- ja koulumaailmassa tai aikuisten kuntokeskuksessa. Franchise-yrittäjyydestä, lisenssitunneista sekä koulutuksista löydät lisää tietoa Koulutus-sivulta.

Gymiltä saat myös Gymi Furniture huonekaluja ja liikuntavälineitä kotiin ja julkisiin tiloihin. Tietoa vuonna 2015 lanseeratuista Gymi Furniture toiminnallisista kalusteista löydät kalusteet -sivulta. Mikäli suunnittelet julkista tilaa, ole yhteydessä meihin, sillä kaikki tuotteet eivät löydy Shopista.

Kurkkaa arviota Gymistä Riikan blogista.

Ja juttua Valeäiti-blogista sekä Outdoor Family -blogista.

 

© Gymi 2013